bgtatko.com Форуми
ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители      Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 
 RSS ТемиRSS Теми   RSS МненияRSS Мнения   

Разчитане на резултати от кръвна картина, дете?
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
 
Създайте нова тема   Напишете отговор    bgtatko.com Форуми -> Детска консултация On-line
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
bory_V



Регистриран на: 14 Сеп 2007
Мнения: 6
Местожителство: Благоевград

МнениеПуснато на: Съб Окт 09, 2010 4:17 pm    Заглавие: Разчитане на резултати от кръвна картина, дете?
Отговорете с цитат

Здравейте,
Моля някой да ми каже нормални ли са тези резултати от кръвната картина на дете на 5 г.?

Левкоцити 16,2
Еритроцити 4,84
Хемоглобин 131
Хематокрит 0,39
MCV 27.2
MCH 339
MCHC 338
Тромбоцити 20,4
Лимфоцити 13,0 (Lym)
mid 66.6
Гранулоцити 3,3
Лимфоцити# 2.1
Моноцити# 10.8

Благодаря предварително.
_________________
За света може да си само един човек, но за един човек да си целият свят.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Skype Име
D-r Ivanov



Регистриран на: 29 Юли 2007
Мнения: 88
Местожителство: Планета Земя

МнениеПуснато на: Съб Окт 09, 2010 8:35 pm    Заглавие: Re: Разчитане на резултати от кръвна картина, дете?
Отговорете с цитат

bory_V написа:
Здравейте,
Моля някой да ми каже нормални ли са тези резултати от кръвната картина на дете на 5 г.?

Левкоцити 16,2
Еритроцити 4,84
Хемоглобин 131
Хематокрит 0,39
MCV 27.2
MCH 339
MCHC 338
Тромбоцити 20,4
Лимфоцити 13,0 (Lym)
mid 66.6
Гранулоцити 3,3
Лимфоцити# 2.1
Моноцити# 10.8

Благодаря предварително.

Ако правилно си преписал резултатите - не са нормални. Най- голямо впечатление прави тромбоцитопенията. Долната норма за тромбоцити е най- малко 150 х 10^9/л. Смята се, че под 50 х 10^9/л вече има поне подкожни кръвоизливи. При твоето дете сигурно е налице такъв вид обрив.
Освен това MID са много ако това е процент 66.6. Това са клетките, които апарата на може да преброи. Ти обаче веднъж пишеш лимфоцити 13.0, а после лимфоцити 2.1. Общият сбор на лимфоцити, гранулоцити и MID трябва да е 100 (%).
СЪВЕТ: Нищо, че утре е неделя- намери лекар и му ги покажи! Задължително! Ако си прочетеш поста още тази вечер ми препиши стойностите поред, буква по буква заедно с мерните единици и нормите след тях. Нормите не са ми необходими, но ще съм сигурен, че правилно си ги преписал.
_________________
http://childs-heart.org/
Ние не ремонтираме коли. Не даваме гаранция.
д-р Хаус
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя AIM Адрес Yahoo Messenger MSN Messenger Skype Име
D-r Ivanov



Регистриран на: 29 Юли 2007
Мнения: 88
Местожителство: Планета Земя

МнениеПуснато на: Съб Окт 09, 2010 10:06 pm    Заглавие: Re: Разчитане на резултати от кръвна картина, дете?
Отговорете с цитат

bory_V написа:
Здравейте,
Моля някой да ми каже нормални ли са тези резултати от кръвната картина на дете на 5 г.?

Левкоцити 16,2
Еритроцити 4,84
Хемоглобин 131
Хематокрит 0,39
MCV 27.2
MCH 339
MCHC 338
Тромбоцити 20,4
Лимфоцити 13,0 (Lym)
mid 66.6
Гранулоцити 3,3
Лимфоцити# 2.1
Моноцити# 10.8

Благодаря предварително.


След малко пресмятане реших, че си сгрешил в преписването. Това 20.4 не е тромбоцити, а е процента на гранулоцитите. Сега остава да уточним това 66.6 дали наистина е така? Ако е така изисква да се направи нова диференциална кръвна картина, която де се брои не от апарат, а от лабораторен лекари или от педиатър или от хематолог.
Дължиш ми извинение. Това което си написал е сигурна тромбоцитопения и много сериозно съмнение за левкоза!
_________________
http://childs-heart.org/
Ние не ремонтираме коли. Не даваме гаранция.
д-р Хаус
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя AIM Адрес Yahoo Messenger MSN Messenger Skype Име
bory_V



Регистриран на: 14 Сеп 2007
Мнения: 6
Местожителство: Благоевград

МнениеПуснато на: Нед Окт 10, 2010 10:51 pm    Заглавие:
Отговорете с цитат

Здравейте др-Иванов, пуснах запитвания в няколко сайта и съм пропуснала отговора Ви, за което искрена съжалявам. Няма грешка, докторе, цифра по цифра сравнявах резултата от листа с това, което съм написала. Ще го препиша пак:

ПКК, автоматично, с 5 части диференциално броене

Левкоцити (Leu)16,2 10^9/l 3,5 10,5
Еритроцити (Er)4,84 10^12/l 4,6 6,2
Хемоглобин (Hb)131 g/l 140 180
Хематокрит (Ht) 0,39 l/l 0.40 0.54
MCV 27.2 Fl 82 92
MCH 339 g/l 26.5 31.5
MCHC 338 g/l 295 345
Тромбоцити (Tr) 20,4 10^9/l 140 440
Лимфоцити (Lym) % 13,0 %
mid 66.6 %
Гранулоцити (Gran)% 3,3 %
Лимфоцити # 2,1 10^9/l 0,77 4,2
Моноцити # 10,8 10^9/1 0,14 0,8

Белтък урина тест лента отр.
Билирубин - урина - тест - лента - отр.
Уроболиногенен - урина - нест - лента норм.
Седимент - ориентировъчен 1-2 левк.

Ето и предисторията на състоянието, поради което правихме ПКК:

Имаше температура ден и половина, която стигна до 38,5 и бързо я свали и слаби болки в корема, минахме през хирург, заради опасения от възпален апендикс, той пък каза, че няма такова нещо, според него било ангина и подути линфни възли, впоследствие личната изписа АБ Клацид, но аз като гледах гърлотоне открих налепи, нито пък детето има някакви оплаквания, пък и си яде с охота. И така на своя глава отидохме на специалист УНГ, който категорично отрече да има ангина, нито пък има възпалени лимфни възли, каза "И къде ги видяхте тези налепи?"...И така детето вече си е добре, няма Т. и опраквания с изключение на дежурната фраза "боли ме коремчето" и то предимно вечер и през нощта и лошия резултат на изследванията, в който като капак липсват данни за утайката /СУЕ/, т.е. не е изследвана, на което УНГ много се учуди.

Да добавя също, че детето е с опериран бъбрек преди 3 г., поради високостепенна хидронефроза, но в момента е лекостепенна и няма никакви оплаквания.

П.П. НЯМА И НИКАКЪВ ОБРИВ.
_________________
За света може да си само един човек, но за един човек да си целият свят.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Skype Име
bory_V



Регистриран на: 14 Сеп 2007
Мнения: 6
Местожителство: Благоевград

МнениеПуснато на: Пон Окт 11, 2010 12:53 pm    Заглавие:
Отговорете с цитат

Докторе, прав бяхте, дължа Ви извинение. Повторихме изследването, в лабораторията явно е грешката, няма да се върна там повече. Ето новите резултати правени сутринта нагладно, моля, кажете има ли нещо притеснително в тях, според Вас:

Левкоцити 6,6
Еритроцити 4,87
Хемоглобин 124
Хематокрит 0,391
MCV 80,3
MCH 25,5
MCHC 317
Тромбоцити 338
Lym% 0,409
MXD % 0,085
NEUT% 0,506
LYM# 2.7
MXD# 0.6
NEUT# 3.3
RDW_SD 39.4
RDW_CV 0.134
PDW 10.9
MPV 8.7
P_LCR 0.166

ДКК мануално
St (Щаб - пръчкоядрен гранулоцид) 0,02
Sg (сегментоядрен гранулоцид) 0,47
EO (еозинофилен гранулоцид) 0,04
Ва (базофилен гранулоцид) *
Мо (моноцит) 0,06
Ly (лимфоцит) 0,41
СУЕ 13 mm/h до 12 г. (до 12)

Урина седимент ПИК КР.

Всъщност, като гледах старите изследвания след MCV, ако смъкна цифрите с един ред надолу всичко си излиза горе-дору наред. Явно техническа грешка при писането.

Извинявам се за загубеното време, пък моята безсънна нощ....
Моля, пишете ако виждате все още някои отклонения в стойностите. Благодаря исрено за съветите. Тук от трима доктори само на един (УНГ) му направи впетчатление отклоненията.
Ако можеше всички доктори да бъдат като Вас, така съвестни и загрижени, доктори по призвание. Отново едно голямо БЛАГОДАРЯ! Бъдете здрав!
_________________
За света може да си само един човек, но за един човек да си целият свят.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Skype Име
D-r Ivanov



Регистриран на: 29 Юли 2007
Мнения: 88
Местожителство: Планета Земя

МнениеПуснато на: Пон Окт 11, 2010 11:03 pm    Заглавие:
Отговорете с цитат

Всичко е ОК с резултатите. Дано и детето е добре. Все пак ние лекуваме деца, а не изследвания.
Бъдете здрави!
_________________
http://childs-heart.org/
Ние не ремонтираме коли. Не даваме гаранция.
д-р Хаус
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя AIM Адрес Yahoo Messenger MSN Messenger Skype Име
kalimbi



Регистриран на: 08 Фев 2013
Мнения: 2

МнениеПуснато на: Пет Фев 08, 2013 2:01 pm    Заглавие: Нашите резултати
Отговорете с цитат

Здравейте! Много бих искала да пусна за разчитане и нашите резултати, тъй като ги направих по собствена воля. Бебето ми е на 4 месеца. Първите ден и половина беше с температура от 38,5 градуса, в следващите дни температурата се задържа на 37,5 градуса, а от днес е с температура 37,2 до 37,0. Много е кривичка, поспалива и изхожданията и са редички, но не на често. Стори ми се сутринта, че има и малко слуз в тях. Моето момиченце е изцяло на кърма. Не съм лекар, но тук в нет-а намерих някакви референтни стойности на нашата кръвна картина и съм доста притеснена. Д-р Иванов, моля, за Вашето мнение дали има място за тревога? Благодаря предварително!

WBC - 16.2x10 9/L
RBC - 4.54x10 12/L
HGB - 127
HCT - 0.373
MCV - 82.2
MCH - 28.0
MCHC- 340
PLT - 754x10 9/L
LYM% - 0.365
MXD% - 0.150
NEUT%- 0.485
LYM - 5.9x10 9/L
MXD - 2.4x10 9 /L
NEUT - 7.9x10 9/L
RDV - 32.5
PDW - 9.1
MPV - 8.1
P-LCR - 0.124

СУЕ-Панченко - 38 mm/h
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
D-r Ivanov



Регистриран на: 29 Юли 2007
Мнения: 88
Местожителство: Планета Земя

МнениеПуснато на: Чет Фев 14, 2013 6:57 pm    Заглавие: Re: Нашите резултати
Отговорете с цитат

kalimbi написа:
Здравейте! Много бих искала да пусна за разчитане и нашите резултати, тъй като ги направих по собствена воля. Бебето ми е на 4 месеца. Първите ден и половина беше с температура от 38,5 градуса, в следващите дни температурата се задържа на 37,5 градуса, а от днес е с температура 37,2 до 37,0. Много е кривичка, поспалива и изхожданията и са редички, но не на често. Стори ми се сутринта, че има и малко слуз в тях. Моето момиченце е изцяло на кърма. Не съм лекар, но тук в нет-а намерих някакви референтни стойности на нашата кръвна картина и съм доста притеснена. Д-р Иванов, моля, за Вашето мнение дали има място за тревога? Благодаря предварително!

WBC - 16.2x10 9/L
RBC - 4.54x10 12/L
HGB - 127
HCT - 0.373
MCV - 82.2
MCH - 28.0
MCHC- 340
PLT - 754x10 9/L
LYM% - 0.365
MXD% - 0.150
NEUT%- 0.485
LYM - 5.9x10 9/L
MXD - 2.4x10 9 /L
NEUT - 7.9x10 9/L
RDV - 32.5
PDW - 9.1
MPV - 8.1
P-LCR - 0.124

СУЕ-Панченко - 38 mm/h

Данни за възпалителен процес: Леко повишени левкоцити и тромбоцити, умерено повишена СУЕ. Извинявам се закъснелият отговор, но в този момент или с много късмет детето е здраво или вече е на антибиотично лечение. Вероятно възпалителният процес е чревна инфекция.
_________________
http://childs-heart.org/
Ние не ремонтираме коли. Не даваме гаранция.
д-р Хаус
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя AIM Адрес Yahoo Messenger MSN Messenger Skype Име
kalimbi



Регистриран на: 08 Фев 2013
Мнения: 2

МнениеПуснато на: Пон Фев 18, 2013 2:18 pm    Заглавие: Re: Нашите резултати
Отговорете с цитат

D-r Ivanov написа:
kalimbi написа:
Здравейте! Много бих искала да пусна за разчитане и нашите резултати, тъй като ги направих по собствена воля. Бебето ми е на 4 месеца. Първите ден и половина беше с температура от 38,5 градуса, в следващите дни температурата се задържа на 37,5 градуса, а от днес е с температура 37,2 до 37,0. Много е кривичка, поспалива и изхожданията и са редички, но не на често. Стори ми се сутринта, че има и малко слуз в тях. Моето момиченце е изцяло на кърма. Не съм лекар, но тук в нет-а намерих някакви референтни стойности на нашата кръвна картина и съм доста притеснена. Д-р Иванов, моля, за Вашето мнение дали има място за тревога? Благодаря предварително!

WBC - 16.2x10 9/L
RBC - 4.54x10 12/L
HGB - 127
HCT - 0.373
MCV - 82.2
MCH - 28.0
MCHC- 340
PLT - 754x10 9/L
LYM% - 0.365
MXD% - 0.150
NEUT%- 0.485
LYM - 5.9x10 9/L
MXD - 2.4x10 9 /L
NEUT - 7.9x10 9/L
RDV - 32.5
PDW - 9.1
MPV - 8.1
P-LCR - 0.124

СУЕ-Панченко - 38 mm/h

Данни за възпалителен процес: Леко повишени левкоцити и тромбоцити, умерено повишена СУЕ. Извинявам се закъснелият отговор, но в този момент или с много късмет детето е здраво или вече е на антибиотично лечение. Вероятно възпалителният процес е чревна инфекция.


Здравейте, доктор Иванов,

Благодаря за отговора Ви и не е закъснял. Ние все още правим консултации със специалисти - кардиолог, детски лекар, след три дни с хематолог. Направих второ изследване след първото в друга лаборатория, където тромбоцитите бяха 629, а утайката 12 мм. Днес, десет дни по-късно направихме отново изследвания и излязоха тромбоцити със стойност 747, хематокрит - 0.358, левкоцити - 15.28, а утайката е 6 мм. Детето ми се изхожда нормално, не съм давала никакви лекарства до момента. Няма температура, но ме притесняват тромбоцитите. Притеснена съм доста!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
D-r Ivanov



Регистриран на: 29 Юли 2007
Мнения: 88
Местожителство: Планета Земя

МнениеПуснато на: Чет Фев 21, 2013 6:57 pm    Заглавие: Re: Нашите резултати
Отговорете с цитат

Цитат:
Притеснена съм доста!
Вече няма за какво. Живей спокойно. Спри с консултациите. Късметлийка си. Най- ми харесва когато пациентите ми се оправят преди да разбера от какво са болни! Това се случва често. Твоята ситуация е такава.
_________________
http://childs-heart.org/
Ние не ремонтираме коли. Не даваме гаранция.
д-р Хаус
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя AIM Адрес Yahoo Messenger MSN Messenger Skype Име
t_286



Регистриран на: 12 Май 2013
Мнения: 2

МнениеПуснато на: Нед Май 12, 2013 1:49 pm    Заглавие:
Отговорете с цитат

Здравейте,
нашите резултати са следните
Левкоцити 13,4
RBC 4.85
HBG 130
HCT 0.381
MCV 78.6
MCH 26.8
MCHC 341
PLT 226
LYM% 0.504
MXD% 0.114
NEUT% 0.382
LYM 6.8
MXD 1.5
NEUT 5.1
RDW-CD 0.132
PDW 10.6
MPV 9.7

AST - 248.41
CRP - 0.24

Притеснявам се от завишеното AST, детето кашляше до преди седмица, а и също така от тези левкоцити.
Те винаги са били завишени, колкото и пъти да сме пускали изследвания те все са към 13, когато уж е здрав.
Миналата година беше болен и пуснахме ДКК и изписаха антибиотик
Нашата педиатърка каза да не се тревожа, аз й имам доверие, но въпреки всичко почти не мога да заспя... Нужна ли е консултация с хематолог, възможно ли е поради силна емоция, защото той реве та се къса докато му вземат кръв, да се повишат левкоцитите?
Детето е на 4години и половина
благодаря предварително
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
D-r Ivanov



Регистриран на: 29 Юли 2007
Мнения: 88
Местожителство: Планета Земя

МнениеПуснато на: Нед Май 12, 2013 6:55 pm    Заглавие:
Отговорете с цитат

t_286 написа:

Притеснявам се от завишеното AST, детето кашляше до преди седмица, а и също така от тези левкоцити.
Те винаги са били завишени, колкото и пъти да сме пускали изследвания те все са към 13, когато уж е здрав.
Миналата година беше болен и пуснахме ДКК и изписаха антибиотик
Нашата педиатърка каза да не се тревожа, аз й имам доверие, но въпреки всичко почти не мога да заспя... Нужна ли е консултация с хематолог, възможно ли е поради силна емоция, защото той реве та се къса докато му вземат кръв, да се повишат левкоцитите?
Детето е на 4години и половина
благодаря предварително
AST е белег за среща със стрептокок преди повече от 14 дни. Няма място за притеснение.
За левкоцитите: правилен начин на разсъждение- били са и друг път толкова при пълно здраве. Повишават се при силен стрес и при много други ситуации различни от инфекция. Също няма място за притеснение.
Притеснете се и погледнете още веднъж CRP - да не би да е 24, а не 0.24. Обикновено в лабораториите при резултата под 3 mg/dl (mg%) не го отчитат. Ако наистина е 0.24 спете спокойно.
А за консултация с хематолог съвсем не виждам причина.
Дано да съм бил полезен.
_________________
http://childs-heart.org/
Ние не ремонтираме коли. Не даваме гаранция.
д-р Хаус
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя AIM Адрес Yahoo Messenger MSN Messenger Skype Име
t_286



Регистриран на: 12 Май 2013
Мнения: 2

МнениеПуснато на: Нед Май 12, 2013 8:13 pm    Заглавие:
Отговорете с цитат

Много Ви благодаря, сякаш камък ми падна..
CRP 0.24 mg/l референтни стойности: пише по-малко от 6
...аз така се бях панирала от тези левкоцити и такива страшни диагнози бях измислила..едва ли не, че стоят повишени поради левкемия и пр.

Благодаря още веднъж
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
can_85



Регистриран на: 15 Май 2013
Мнения: 2
Местожителство: България

МнениеПуснато на: Сря Май 15, 2013 8:59 am    Заглавие:
Отговорете с цитат

Моля за помощ !
Бебето ми е на 9 месеца и преди седмица бяхме изписани от болницата. Лежахме заради бронхопневмония 10 дена. При приема кръвните изследвания бяха:
СУЕ - 24 мм.
Хб - 112
Ер - 4,28
Хт - 0,37
Левк - 14
Щаб - 0,8
Сегм - 0,32
Лимф - 0,50
Мо-0,10
Тромб - 616
САТ - 91%

След 10 дневно лечение, уж сме излекувани ама кръвните изследвания бяха:
СУЕ - 12мм
Хб - 115
Ер - 4,25
Хт - 0,36
Левк - 15,6
Тромб - 834

Казаха ми че няма страшно, че след 5 дена пак да повторим кръвните изследвания ама ме притеснява много факта, че левкоцитите и тромбоцитите много са високи, а никой не ми обясни защо е така и възможните причини. Много съм притеснена, чета ужасни неща в нета и съм тотално отчаяна, а новите резултати ще са готови утре. Благодаря предварително!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение AIM Адрес
fani



Регистриран на: 15 Май 2013
Мнения: 1

МнениеПуснато на: Сря Май 15, 2013 4:01 pm    Заглавие:
Отговорете с цитат

Здравейте докторе.....може ли едно мнение от вас на тези резултати.Те са на сина ми който е на 5г.и половина....от около 2-3год.има малки топчета на лимфните възли на вратлето и периодично всяка година правим изследвания.....тези малко ме притесниха....какво е вашето мнение.Детето се чувства добре,преди месец имаше лека настинка....но сега е добре.Много ме притесниха стойностите на лимфоцитите и моноцитите.
Миналата година направихме консулт с хематололог за възлите,но заключението беше че са напълно нормални.....

WBC (левкоцити) 5.52 x10^9/L 4.0 - 11.0
RBC (еритроцити - бр.) 4.56 x10^12/L M(4.6 - 6.2) Ж(4.0 -5.5)
Hgb (хемоглобин) 122 g/L М(140 - 180) Ж(120 - 160)
Hct (хематокрит) 0.358 L/L 0.35 - 0.55
MCV (ср. обем на еритроцита) 78.5 fL 82.0 - 98.0
MCH (ср. Hbg съдърж. в еритр. ) 26.7 pg 28.0 - 33.0
MCHC (ср. Hgb конц. в еритр.) 340 g/ L 330 - 350
Plt (трoмбоцити) 357 x10^9/L 140 - 440
ДКК микроскопски * Профил Виж по-долу
St (Щаб- пръчкоядрен гранулоцит) 0.02 до 0.05
Sg (сегментоядрен гранулоцит) 0.25 0.37 - 0.75
Eо(еозинофилен гранулоцит) 0.03 0.01 - 0.07
Bа (базофилен гранулоцит) 0.00 0.00 - 0.02
Mо(моноцит) 0.15 0.01- 0.12
Lym(лимфоцит) 0.55 0.10 -0. 50
Pl-плазматични клетки 0.00 до 0.02
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    bgtatko.com Форуми -> Детска консултация On-line Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


BGTATKO BGTATKO BGTATKO BGTATKO BGTATKO BGTATKO Jeko Ianev .:[ CommunicationCenter ]:. .:[ CommunicationCenter ]:. Subtitles Notifier bgriba.com - Форума на рибаря