Пуснато на: Пет Яну 12, 2018 4:07 pm Заглавие: Никога пари на майстор авансово, никога!
В духа на тази категория, искам да кажа не правете като мен! Никога ама никога не давайте пари на майстор авансово, преди да си е свършил работата.
При нормалните хора аванса действа мотивиращо и ги кара да си свършат по-качествено и по-бързо работата или задачата. Но не и при така наречените български майстори. Дадеш ли му пари напред вариантите са няколко:
1. Най-лошия - да не го видиш и чуеш повече
2. Да почне да те мотае, ден работи, два го няма
3. Качество на принципа "След мен и потоп"
4. Микс от 2 и 3 - хем бавно, за сметка на това некачествено
5. Яд го е че работи за "без пари" и да ти сътвори някоя беля. Сещате са за филма "Баш майстора"
Пуснато на: Вто Юни 12, 2018 6:29 am Заглавие:
За съжаление в Бг-то се напълни с мърлячи.. майсторите избегаха по чужбина, щото там хората им ценят труда.
Отдавна спрях да се разправям с майстори.. единство само колата си карам на такива, но там е сложно, въпреки че и там нещата са извън контрол и минаваш през куп самозванци докато попаднеш на твоя човек.
Няма да забравя как ми направи пълна диагностика само по звука на двигателя в един сервиз.. и като като почна да ми изброява какво трябва да се смени и направи без да е видял нищо.. директно заден и беж с 300..
За дома обаче се научих да си правя всичко сам.. проба-грешка и нещата се получават.. кво толкоз, никой не се е родил научен.. пък и щом манго го може що и аз да не мога.. все пак, не е като едно време.. сега има всичко по магазините.. и инструменти и материали, малко сръчност и желание ви спестява грижите с майсторите.. _________________
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети