bgtatko.com Форуми
ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители      Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 
 RSS ТемиRSS Теми   RSS МненияRSS Мнения   

Честа влажна кашлица

 
Създайте нова тема   Напишете отговор    bgtatko.com Форуми -> Детска консултация On-line
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
линда



Регистриран на: 06 Фев 2012
Мнения: 1

МнениеПуснато на: Пон Фев 06, 2012 2:36 pm    Заглавие: Честа влажна кашлица
Отговорете с цитат

Здравейте Д-р Иванов
имам дете на 2 год. 3 мес. и ходи на ясла от както навърши 1 год. Досега не сме се разболявали дори мога да кажа че сме единственото дете което е редовно ходи на ясла. Но на 20.11/събота/ в 3,30 ч сутринта той вдигна температура 39,4. Такава не сме вдигали от имунизацията ни със Синфлурикс от която имаме направени 3 приема. Дадох му Нурофен и я свалихме до нормалната. По принцип аз не давам нищо за температура до 39. И така на всеки 5часа той вдигаше такава температура и я смъкваше като нямаше никакви други симптоми. През останалото време беше като здрав. Включих Belladonna 9CH и Инфлуцид по 2 табл. на 2 часа. Имуностимуланта ни е Енгистол като редувам всеки месец различен Цитросепт джуниър, Изопринозин. На 23.11 /сряда/ започна да се закашля суха гърлена кашлица. Пръсках му Тантум Верде за деца и му давах сироп Ен Ти Тус. На следващият ден кашлицата се увеличи и започна да губи гласа си и да получава пристъпи на кашлица като стигаше до повръщане. Започнах да му давам по 2 табл. на 2 часа Хомеовокс , Spongia tosta-5 CH -5зрънца на всеки пристъп, Apis mellifica -9CH - 5зрънца през 15мин, Poumon histamine 15 CH - 5зрънца вечер, мед с настърган лук. Така гласът ни започна да се възвръща а и от сряда нямахме вече температура. Същевременно научих че цялата ни ясленска група е била болна и никой не ходел на ясла, а и в интернет прочетох за вируса който върлува в момента затова се успокоих че се оправяме. След което ходихме на педиатър който изрази съмнение за пневмония и ни изпрати на снимка. На резултата от изследването пише: Уголемени и ретуширани хилуси двустранно с паракардиално воалиране на паренхила / не се разчита добре/ в ляво. Данни за начален възпалителен инфилтративен процес в ляво. Педиатърът ни изписа: АБ Аугментин, сироп Вентолин, и сироп Флудитек, каза че е бактериална инфекция само от снимката без дори да ни направят кръвни изследвания. Аз не купих АБ. Направих кръвни изследвания ХЕМАТОЛОГИџ/HEMATOLOGY Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности Метод
ПКК 25 показателя
WBC H 24.13 G/L 3.5 - 10.5; новородени: 10.0 - 26.0; 3м. - 6г.: 6.0 - 15.0; 10г. - 12г.: 4.5-13.0
Neu# H 17.76 2.00-7.00
LYM# H 4.66 G/L 1.2 - 3.9
Mon# H 1.62 G/L 0.12 - 1.20
Eos# 0.07 0.02 - 0.50
Bas# 0.02 G/L 0.0 - 0.10
Neu % H 73.6 % 50-70%
LYM% L 19.3 % 20.0 - 45.0
Mon% 6.7 % 3.0 - 12.0
Eos% 0.3 % 0.05 - 5.0
Bas% 0.1 % 0.0 - 1.0
RBC 4.75 T/L 3.9 - 6.2; новородени: 4.0 - 6.0; 3 мес. - 12 год. 3.5 - 5.5
HGB 116 g/L мъже 130.0 - 178.0; жени 115.0 - 160.0; новородени 125.0 - 205.0; 3 мес. - 12 год. 95.0 - 145.0
HCT 35.5 L/L 35.5 - 54.0; новородени: 39.0 - 64.0; 3м. - 12г.: 35.0 - 45.0
MCV L 74.7 fl 78.0 - 100.0
MCH L 24.4 pg 26.0 - 34.0
MCHC 327 g/L 320.0 - 360.0
RDW-CV 14.5 % 10.0 - 17.0
RDW-SD 42.2 % 28.0 - 58.5
PLT H 527 G/L 100 - 450; новородени - 12г.: 150-500;
MPV 6.9 fL 6.5 - 12.0
PDW 15.3 fl 6.3 - 18,6
PCT 0.36 0.100 - 0.450
P-LCC 67 G/L 30.0 - 90.0
P-LCR 12.8 % 11.0 - 45.0
СУЕ/ERS H 20 mm/h
C-реактивен протеин/CRP H 7.0 mg/l 0.0-5.0
Носен и гърлен секрет чисти
Така след тази диагноза започнах със сиропа Мукосолван за деца, Флудитек инхалации с физ.разтвор и вентолин и компреси с извара за 3 дни детето ми спря да кашля. Заведох го на завеждащ детско отделение в Разград прегледани обстойно извода беше че детето е напълно здраво. Пуснах го на ясла и така без никакви закашляния или сополи до 05.01.2012 когато започна отново да се закашля. Някои от децата в групата не спираха да кашлят. Започнахме отново с компресите. сиропите и инхалациите. След преглед с завеждащ детско отделение заключението беше начална вирусна инфекция. Бяхме с влажна кашлица която за 4 дни се изчисти. Отново отидохме на ясла. Бяхме два дни и кашлицата започна отначало. Пукнах отново кръвни изследвания утайка - 6, реактивен протеин 2,68, всички други показатели в норма. Носен и гърлен секрет чист. Така отново се справихме с влажната кашлица със предписани сиропи Флудитек и Еуреспал, инхалации с физ. разтвор и лайка. Преди седмица отново здрави отидохме на ясла изкарахме 4 дни и на петият ден започна отново влажна кашлица спи спокойно без да кашля нямаме сополи и температура, храни се много добре и не спира да тича в къщи. Вече не знам какво да правя. За имунната система давам Сироп от черен бъз, Енгистол, Умкалор и Есбиритокс капки, и много цитрусови плодове. Моля Ви за съвет на какво се дължи тази честа влажна кашлица и какво да правя?



Благодаря предварително!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
D-r Ivanov



Регистриран на: 29 Юли 2007
Мнения: 88
Местожителство: Планета Земя

МнениеПуснато на: Пон Фев 06, 2012 10:21 pm    Заглавие: Re: Честа влажна кашлица
Отговорете с цитат

линда написа:
Моля Ви за съвет на какво се дължи тази честа влажна кашлица и какво да правя?
За сега давай само Вентолин и някакъв обикновен сироп за кашлица- например Проспан. По- подробна интерпретация на поведението ти и резултата от него ща направя утре ако имам време. Част от отговора ми е в предходни постове, но ще повторя пак.
_________________
http://childs-heart.org/
Ние не ремонтираме коли. Не даваме гаранция.
д-р Хаус
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя AIM Адрес Yahoo Messenger MSN Messenger Skype Име
D-r Ivanov



Регистриран на: 29 Юли 2007
Мнения: 88
Местожителство: Планета Земя

МнениеПуснато на: Вто Фев 07, 2012 11:20 pm    Заглавие: Re: Честа влажна кашлица
Отговорете с цитат

"ходи на ясла от както навърши 1 год. Досега не сме се разболявали дори мога да кажа че сме единственото дете което е редовно ходи на ясла"
От самия израз разбирам, че и ти си даваш сметка, че това е изключение.
При първото разболяване през ноември хематологичните показатели са като при начален възпалителен процес. Не си взела антибиотика и все пак детето е оздравяло. Може би по- бавно, може би в нормален срок- въпрос на неголям късмет. Тук си задавам два въпроса на които аз и твоя педиатър знаем отговора- опитай се да го намериш и ти: 1. Какво би станало ако го нямаше този малък късмет и тази помощ от природата и педиатърът не беше предписал антибиотик? 2. Как би постъпила със себе си ако се чувстваш болна и искаш бързо да оздравееш- било защото ти е зле, било защото имаш неотложни ангажименти?

"само от снимката без дори да ни направят кръвни изследвания"

Доста често в тази ситуация изследванията са само за да потвърдят данните от прегледа и още по често са по- необходими за пред майката отколкото за лекаря. Много вероятно да не е имал нужда и от снимка.

"Енгистол, Цитросепт, Хомеовокс , Spongia tosta, Apis mellifica, Poumon histamine, Умкалор и Есбиритокс капки"
Доста мероприятия и пари за да си осигуриш чиста съвест. Купи цитрусови плодове и пилешка пържола. Без късмет и естествени съпротивителни сили дадени от природата и гените тези неща не действат, а когато има първите две неща те са излишни.
При второто разболяване през януари е било с вирусна инфекция, което се потвърждава от СУЕ и СРП. Нормално и естествено е да се оправи за 3- 4 дни. Надявам се същото да се случи и при настоящото заболяване. Сега бъди внимателна и критична- на четвъртия ден от началото на заболяването или е здраво или е прегледан от педиатър и си му изпълнила назначенията, защото ако не този път то някои от следващите късметът ще ти изневери.

Сега на въпроса: "Моля Ви за съвет на какво се дължи тази честа влажна кашлица и какво да правя?"
Първо се съмнявам, че кашлицата е влажна освен ако не е с обилна секреция от носа, но приемем, че е така. Една от причините е промяната в имунния статус на детето (въпреки непрекъснатия прием на "имуностимуланти"). Другата е посещението в детско заведение. Въобще това е обичайната ситуация за дете посещаващо детско заведение. Съвет: Преустанови за някакъв период (в зависимост от възможностите си) посещенията в яслата.
_________________
http://childs-heart.org/
Ние не ремонтираме коли. Не даваме гаранция.
д-р Хаус
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя AIM Адрес Yahoo Messenger MSN Messenger Skype Име
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    bgtatko.com Форуми -> Детска консултация On-line Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


BGTATKO BGTATKO BGTATKO BGTATKO BGTATKO BGTATKO Jeko Ianev .:[ CommunicationCenter ]:. .:[ CommunicationCenter ]:. Subtitles Notifier bgriba.com - Форума на рибаря